Vraag en Antwoord

Brandblussers zijn er in een groot aantal maten en kleuren, dus hoewel we hopen dat u er nooit een nodig zult hebben, is het belangrijk om te begrijpen waarvoor ze het meest geschikt zijn en hoe u ze op de juiste manier kunt onderhouden. Bekijk de volgende veelgestelde vragen over brandblussers om je kennis op te frissen.

Vraag: waar zijn schuimblussers het beste te gebruiken?

Antwoord: Waarvoor wordt een schuimblusser gebruikt. AFFF (Aqueous Film Forming Foams) Schuimblussers zijn geschikt om brandende vaste stoffen zoals hout en vloeibare branden zoals brandende benzine te blussen. Het schuim geeft een filmlaag over de brandhaard en zal ook in houten stoffen intrekken, hierdoor wordt de brand geblust.

Vraag: wat gebeurt er met het schuim van de schuimblusser?

Antwoord: Het schuim bedekt het brandstofoppervlak en verstikt het vuur. De schuimdeken scheidt de vlammen/ontstekingsbron van het brandstofoppervlak. Het schuim koelt de brandstof en eventuele aangrenzende metalen oppervlakken. De schuimdeken onderdrukt het vrijkomen van brandbare dampen die zich met lucht kunnen vermengen.

Wat is de beste brandblusser voor thuis?

Het beste type brandblusser voor uw huis is een schuimblusser, die branden van klasse A en klasse B dekt, waarmee u zowel hout- en papierbranden als brandende vloeistoffen en vloeibare vaste stoffen kunt aanpakken. Om een frituurbrand te bestrijden heeft u een ABF-blusser nodig. Schuimblussers 2 liter zijn dus de beste brandblussers voor bij u thuis!

Mijn borgpen is verbogen. Moet ik de pin vervangen en hoe?

Een verbogen borgpen moet direct worden vervangen, anders kan dit een storing veroorzaken. De sabotagezegel moet worden verbroken zodat de pen kan worden verwijderd en vervangen, de sabotagezegel moet dan ook worden vervangen.

Mag ik me schuimblusser weggooien in me prullenbak?

Schuimblussers hebben een beperkte levensduur en moeten regelmatig worden gecontroleerd en vervangen. De blusmiddelen aan de binnenkant kunnen de behuizing aantasten, waardoor sommige units onveilig of onbruikbaar worden. Wij zijn experts als het gaat om het snel en efficiënt vervangen van brandblussers, maar hoe zit het met het weggooien van uw oude brandblussers? Het correct weggooien van uw brandblusser is niet alleen een veiligheidskwestie, het is ook een juridische kwestie, en eenheden mogen nooit worden weggegooid met het gewone afval of in een container. Vanwege de potentieel giftige samenstelling van blusmaterialen, moet ervoor worden gezorgd dat de voorschriften worden nageleefd, wij kunnen deze taak uit handen nemen met veilige en betrouwbare verwijderingsdiensten voor brandblussers.

Zijn schuimblussers gevaarlijk?

Sommige brandblussers kunnen gevaarlijk zijn als ze in besloten ruimten worden gebruikt of op een onveilige plaats worden bewaard. Bij gebruik kan de inhoud van CO2- en poederblussers snel een kleine ruimte vullen en de gebruiker niet in staat stellen om te ademen, daarom mogen ze alleen in grotere of buitenruimtes worden gebruikt. De Nederlandse norm (NEN2559) vereisen dat maatregelen worden genomen om brandveiligheidsapparatuur te beschermen en de kans op diefstal, vandalisme en onbedoeld brandblussers leegspuiten te verminderen. Brandblussers en andere opslagmethoden beschermen de units en het publiek.

Wanneer moet mijn schuimblusser worden gekeurd?

Uw schuimblusser moet eenmaal per jaar worden gekeurd door een gecertificeerde monteur, die een servicebeurt zal uitvoeren en hun bevindingen in het logboek van het pand/bedrijf zal vastleggen. Het is wettelijk verplicht dat brandblussers jaarlijks een onderhoudsbeurt krijgen en dat kan het verschil maken in geval van nood. Als eigenaar van een bedrijf of gebouw bent u verantwoordelijk voor het regelen van onderhoud aan brandblussers en moet u ervoor zorgen dat dit wordt gedaan door een competente en volledig opgeleide technicus. U kunt tussentijds ook regelmatig visuele controles uitvoeren.

Meer vragen over brandblussers?

Mocht u meer vragen hebben over schuimblussers of brandblussers, kunt u altijd contact opnemen met de professionals in brandbeveiliging. RH Brandbeveiliging, een betrouwbare brandbeveiliging voor uw bedrijf, instelling of organisatie is van het grootste belang. RH Brandbeveiliging B.V. is hèt adres voor adviezen, reparaties en hervullingen, verkoop, controle en onderhoud van al uw brandblusmiddelen. RH Brandbeveiliging B.V. is Fire Alert op alle facetten van veiligheid. Hiernaast geeft RH Brandbeveiliging B.V. vakkundige adviezen voor de inrichting van bedrijven en heeft de deskundigheid voor het maken van bedrijfsnood-, ontruimings- en vluchtplannen

omhoog
Shop is in view mode
Bekijk de volledige versie van de site
Powered by Mijndomein